Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ Σ.Σ.Π

                           

                                                                                           Αθήνα, 7/10/2014


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Όπως καλά γνωρίζετε ο ν.3891 προέβλεπε την αναστολή λειτουργίας
στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου. Το εσφαλμένο της απόφασης αυτής, οι ζημίες για τη δημόσια περιουσία είναι πολύ περισσότερες από την εξοικονόμηση πόρων που επιχειρήθηκε τότε.
Από την πρώτη στιγμή η ΔΑΚΕ κατήγγειλε το συγκεκριμένο νόμο τόσο ως Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο όργανο. Δώσαμε έναν ολομέτωπο, σκληρό αγώνα απέναντι στους επιβολείς και τους ανταγωνιστές του τρένου.
Θεωρούμε θετικό την παρουσία μας για να στηρίξουμε τη μόνιμη λειτουργία της γραμμής Καλαμάτα – Μεσσήνη, είχε και ένα συμβολικό χαρακτήρα.
Η απαξίωση και η εγκατάλειψη του μετρικού δικτύου θα πρέπει να λάβει τέλος.
Αναδείξαμε ότι το τρένο και μόνο με το σφύριγμά του ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες αλλά και το σιδηρόδρομο.
Αναδείξαμε τη μεγάλη προσφορά των εργαζομένων που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να δώσουν ασφαλή και αξιόπιστα τρένα στο επιβατικό κοινό.
Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η επαναλειτουργία της γραμμής Ισθμός – Λουτράκι και Ναύπλιο – Άργος – Κόρινθος σαν Προαστιακός της Αργολίδας, ο οποίος με ανταπόκριση στο νέο σταθμό της Κορίνθου με τον προαστιακό Αθηνών, θα φέρει το Ναύπλιο σε χρόνο απόσταση δύο ωρών από την πρωτεύουσα.
Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να λειτουργήσει και ο Προαστιακός της Πάτρας μέχρι την κάτω Αχαγιά όπως και η γραμμή Πύργος – Καλαμάτα μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της Ευρώπης αφού εκεί θα υπάρχει και υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον.
Η ΔΑΚΕ πρωτοστάτησε στο να κρατηθεί το Μηχανοστάσιο του Πύργου – Καλαμάτας όσο και στο Κεντρικό Εργοστάσιο του Πειραιά το τμήμα της μετρικής γραμμής ΣΠΑΠ.
Αυτός είναι και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός το οποίο μας καταγγέλλει ο διασπαστής του συνδικαλιστικού κινήματος ΠΑΜΕ. Τα δακρύβρεχτα συνδικαλιστικά φληναφήματα ανήκουν στο παρελθόν.
Το Σωματείο Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου είναι θεσμός και σε καμία περίπτωση καμία παράταξη δεν θα πρέπει να το καπηλεύεται αλλά και να καλεί τον κόσμο σε κομματικά συλλαλητήρια.
Με υπευθυνότητα και συνέπεια οι προσπάθειες και οι αγώνες κάποια στιγμή ανταμείβονται. Έρχεται η στιγμή της δικαίωσης για όλους αυτούς που πραγματικά θέλουν το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου