Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2014

Η ψυχή των εργαζομένων είναι πιο βαθιά από τις πληγές της
Όλοι μαζί στην Πανελλαδική Απεργία των Συνδικάτων την 27η του Νοέμβρη


Εργαζόμενες & Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

Οι υπαρξιακές ανάγκες της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας παραμένουν για 6η συνεχή χρονιά στις “καλένδες” ενός Προϋπολογισμού με σαφές χρώμα λιτότητας και ξεκάθαρα μνημονιακά χαρακτηριστικά.

Οι επιβαλλόμενες πολιτικές της τελευταίας πενταετίας οδηγούν διαρκώς σε νέα ανυπέρβλητα αδιέξοδα που φορτώνονται άδικα και άνισα στις πλάτες του κόσμου της μισθωτής εργασίας διαλύοντας τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό.

Η ανεργία που αποτελεί το βασικότερο Εθνικό μας πρόβλημα βρίσκεται σταθερά σε δυσθεώρητα επίπεδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας με τη συνέχιση του ίδιου μείγματος πολιτικής, η αποκλιμάκωσή της στο 7-8% παραπέμπεται για το 2030!!! Η νεολαία μας, το πιο ελπιδοφόρο και δυναμικό κομμάτι του Τόπου, καταδικάζεται στη μετανάστευση και η Ελλάδα μεταλλάσσεται θλιβερά σε “χώρα εξαγωγής ταλέντων”…

Την ίδια ώρα, κάθε έλευση της Τρόικα ή και κάθε απειλή μη έλευσής της συνδέεται εκβιαστικά με μέτρα που οδηγούν την Πατρίδα μας σε τριτοκοσμικά πρότυπα και καταστάσεις υπονομεύοντας το παρόν και υποθηκεύοντας το μέλλον των Ελλήνων πολιτών.

Το έλλειμμα επιβίωσης των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων εκτοξεύεται τροφοδοτώντας ένα πρωτοφανές πλεόνασμα “λουκέτων” μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη στεγνή από ρευστότητα αγορά. 

Η φτώχεια “παρελαύνει” με τις πιο ακραίες μορφές εξαθλίωσης να εξαπλώνονται ενώ οι μόνιμες φορολογικές επιδρομές δημιουργούν “στρατιές” υπερχρεωμένων νοικοκυριών που προστίθενται στο μακρύ κατάλογο εκείνων που γέννησε η πρωτοφανής κρίση ιδιωτικού χρέους.

Κι όμως, η δημοσιονομική ισορροπία εξακολουθεί να αναζητείται αποκλειστικά και αναποτελεσματικά πάνω στην διόγκωση της κοινωνικής ανισότητας με την πρόσθετη περικοπή των κοινωνικών δαπανών και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η απορρυθμισμένη αγορά εργασίας παραδίδεται στους ακραίους παραλογισμούς των οικονομικών ολιγαρχών που πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Το Ασφαλιστικό Σύστημα κινδυνεύει να χάσει οριστικά την όποια κοινωνική διάσταση του έχει απομείνει.

Το Κράτος Πρόνοιας μετατρέπεται σε κράτος φιλανθρωπίας. Η Δημόσια Παιδεία και Υγεία παραδίδονται στις ελλείψεις τους μέσα στη δίνη της υποχρηματοδότησης.

Δημοκρατικοί θεσμοί απειλούνται με ολοκληρωτική αποδιάρθρωση στο έλεος ρεβανσιστικών λογικών ή πρακτικών φίμωσης που ορέγονται να εγκαθιδρύσουν οι Δανειστές.

Η χρηματοπιστωτική κρίση εξελίσσεται σε σφοδρή ανθρωπιστική κρίση.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. απευθύνει, ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, τις υγιείς παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις πυκνώνοντας τις γραμμές των Συνδικάτων. Οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Με την καθολική συμμετοχή μας σε αυτήν την απεργία μπορεί και πρέπει να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιβουλεύονται να καταστρατηγήσουν με γραφειοκρατικά τερτίπια, το πολύτιμο αυτό έσχατο εργαλείο διεκδίκησης των εργαζομένων.

Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος του στενού πυρήνα της Ευρωζώνης και όχι “πιόνι” στη σκακιέρα του διεθνούς χρηματοοικονομικού ανταγωνισμού.

Το Ελληνικό Ζήτημα είναι αμιγώς Ευρωπαϊκό και ως τέτοιο επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί άμεσα.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ στις 27 του Νοέμβρη
στην Αθήνα ώρα 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου