Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» -ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Αθήνα, 7/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 5-11-2014 στο κτίριο της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6), πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Σωματείων (Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός» και Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου) παρουσία εργαζομένων και μελών της Διοίκησης της Π.Ο.Σ. με θέμα τη φύλαξη ισοπέδων διαβάσεων.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη σύσκεψη είναι:

      1. Δεν μπορεί αμιγώς σιδηροδρομική δραστηριότητα όπως η φύλαξη ισοπέδων διαβάσεων η οποία εξασφαλίζει την ασφάλεια συρμών αλλά και διερχομένων πολιτών και έχει σχέση με εκπαιδευμένο προσωπικό στο Γενικό Κανονισμό Κίνησης, να γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες.

2. Το πρόβλημα που προέκυψε στη φύλαξη των ισοπέδων διαβάσεων δεν είναι σημερινό και έγκαιρα το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα είχε ενημερώσει τις διοικήσεις.

3. Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα είχε προτείνει εγκαίρως στις διοικήσεις για την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμού προσωπικού καθώς και την αυτοματοποίηση διαβάσεων του δικτύου.

Αποφασίστηκε ότι αυτή η σύμβαση δεν πρέπει να υλοποιηθεί και θα πρέπει οι διοικήσεις να κάνουν άμεση πρόσληψη προσωπικού διότι είναι αδιανόητο σε μια περίοδο με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, να μεταφέρονται συνάδελφοι από την επαρχία για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.



ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου