Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμαχία των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων για την απόκρουση των νέων παράλογων απαιτήσεων της Τρόικα ζητά με παρέμβασή της η ΔΑΚΕ Ι.Τ.



Τη δυναμική συνδρομή των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) για τη συγκρότηση ενός ισχυρού και συνεκτικού ευρωπαϊκού μετώπου απόκρουσης των νέων παράλογων απαιτήσεων της Τρόικα ζήτησε η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με παρέμβασή της προς στον Πρόεδρο της EUCDW και Ευρωβουλευτή κ. Elmar Brok.

Στο πλαίσιο της σχετικής επιστολής, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης που είναι εκλεγμένο μέλος στο Προεδρείο της EUCDW υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τις διαλυτικές επιπτώσεις των προωθούμενων μέτρων για την ελληνική κοινωνία και την πραγματική οικονομία με την ενδεχόμενη θεσμοθέτησή τους να οδηγεί τη χώρα μας σε μια νέα φάση περιδίνησης.

Η αδιάλλακτη και εκβιαστική συμπεριφορά των εκπροσώπων των Δανειστών αγνοεί προκλητικά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού ενώ σε συνδυασμό με το εξοντωτικό και τιμωρητικό περιεχόμενο των απαιτήσεών τους υπονομεύουν τόσο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα Μνημόνια, όσο και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στο μείζον εθνικό ζήτημα της βιώσιμης διευθέτησης του χρέους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. ζήτησε την ανάληψη άμεσων και συντονισμένων δράσεων από την EUCDW στα ευρωπαϊκά όργανα και τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. ώστε να αναδειχθεί εμφατικά ότι οι για μια ακόμη φορά ανάλγητες και υφεσιακές “εμπνεύσεις” της Τρόικααπομακρύνουν την Πατρίδα μας από την ευρωπαϊκή κανονικότητα, παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο, εξανεμίζουν την προοπτική έστω και της καταγεγραμμένης αναιμικής ανάπτυξης εισάγοντας τριτοκοσμικά πρότυπα σε ένα κράτος-μέλος του στενού πυρήνα της Ε.Ε.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Δανειστές χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία εφευρίσκουν -και θα εφευρίσκουν συνεχώς- ανύπαρκτα δημοσιονομικά κενά την ώρα που εθελοτυφλούν μπροστά στις υπαρκτές και υπαρξιακές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. ζήτησε από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών παρατάξεων που συμμετέχουν στην EUCDW να ενημερώσουν λεπτομερειακά του αρχηγούς των κομμάτων, τους υπουργούς και τους ευρωβουλευτές που πρόσκεινται στο EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) για τις νέες ειδεχθείς αξιώσεις της Τρόικα προκειμένου να πιέσουν για την υπαναχώρησή της.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της ΔΑΚΕ βρέθηκε η ανάσχεση των:
  • Νέων αλλαγών στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα μετατρέψει οριστικά τις συντάξεις σε “φιλοδωρήματα φτώχειας” αφαιρώντας κάθε διανεμητικό χαρακτηριστικό και κάθε διάσταση αλληλεγγύης των γενεών.
  • Αυξήσεων στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και του ΦΠΑ στον κλάδο του Τουρισμού που εγκυμονούν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάκαμψη.
  • Παρεμβάσεων στο δημοκρατικότατο και απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα ν. 1264 που θα καθιερώσει ισχυρά προσχώματα στην ελεύθερη και ανεξάρτητη συνδικαλιστική δράση,
ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη θωράκισης και προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς η έλλειψη στέγης συνιστά ωμή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο κοινωνικός και παραγωγικός ιστός του Τόπου συνθλίβεται, δεν αντέχει νέες περικοπές, δεν ανέχεται νέους φόρους. Αντίθετα επιβάλλονται διορθωτικές πολιτικές στα ομολογημένα λάθη των Δανειστών, ισοδύναμα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας και στήριξης της πραγματικής οικονομίας.Οι ισοπεδωτικές λογικές και πρακτικές της Τρόικα θυμίζουν ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα.

Οι Έλληνες έχουν υποφέρει, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ακόμη σε σκληρό “ειδικό καθεστώς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου