Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Σ.Α.Σ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

                                                                                     Αθήνα 2 Μαρτίου 2015
            Συνάδελφοι,
        Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τις εκλογές του Σωματείου της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίες διεξάγονται σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον της εταιρείας. Στην προεκλογική διακήρυξή μας γράψαμε ότι "…Το πολιτικό κλίμα αυτής της περιόδου μετά την κυβερνητική αλλαγή μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με καλύτερους όρους σαν εργαζόμενοι". Δυστυχώς διαψευστήκαμε πολύ γρήγορα. Η ελπίδα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση.
        Μέσα σ' αυτό το κλίμα της απογοήτευσης  διαβάσαμε και  την ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών η οποία
αναφέρεται στη συνάντηση της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.  Εκτιμούμε ότι ο Υπουργός υπέπεσε σε μεγάλο θεσμικό ολίσθημα. Πώς να κατανοήσουμε τη σπουδή της συνάντησης με τον κομματικό βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ στον σιδηρόδρομο αντί των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών οργάνων; Αν πρόκειται να αποβεί προς όφελος των εργαζομένων το παραβλέπουμε. Όμως από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Για παράδειγμα αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η Οργάνωση παρέδωσε στον Υπουργό "σχέδιο".  Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόγραμμα για τον σιδηρόδρομο; Το πρόγραμμα αυτό δεν το γνωρίζει ο Υπουργός;  Ή μήπως το πρόγραμμα ήταν μια φτηνή προεκλογική υπόσχεση; Δικαίωμα της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα εκθέσει τον Υπουργό και δεν μας πέφτει λόγος. Αυτό το "σχέδιο" όμως που παραδόθηκε στον Υπουργό δεν θα πρέπει να το γνωρίζουν οι σιδηροδρομικοί; Θα παίξουν προσωπικά, φτηνά κομματικά παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων;
        Αν η συγκυρία δεν ήταν τόσο κρίσιμη θα βρίσκαμε αρκετά διασκεδαστική αυτή την ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Υπουργό. Όμως η κατάσταση δεν προσφέρεται για διασκέδαση. Απαιτεί σοβαρότητα την οποία δεν διαθέτουν. Ρωτήθηκε ο Υπουργός για την αναγκαιότητα ενός Ενιαίου Δημόσιου Σιδηρόδρομου; Ρωτήθηκε ο Υπουργός για την αναγκαιότητα των προσλήψεων και τι σκοπεύει να κάνει; Ρωτήθηκε για το μέλλον της εταιρείας και αν θα πωληθεί με "ένα ευρώ" όπως δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο ο Υπουργός Οικονομικών;  Είναι δυνατόν να μην συζητήθηκαν αυτά; Γιατί δεν μας λένε τι απαντήσεις πήραν; Κρύβουν κάτι; Ανησυχητικό είναι ότι δεν έχει γίνει καμιά επίσημη δήλωση από την πλευρά της Κυβέρνησης για τον σιδηρόδρομο σε αντίθεση για άλλες εταιρείες.
            Συνάδελφοι,
        Δεν είμαστε αυτοί που διεκδικούμε το αλάθητο. Διεκδικούμε όμως την ψήφο σας στις εκλογές για να συνεχίσουμε ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται κάθε φορά στην εξουσία να στεκόμαστε με υπευθυνότητα και κυρίως σοβαρότητα απέναντι στα προβλήματα. Στείλτε με την ψήφο σας μήνυμα αποδοκιμασίας στους "μαθητευόμενους μάγους" που αντί για λαγούς βγάζουν "σχέδια" από το καπέλο. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς επενδύουμε στη λύση σε αντίθεση με άλλους που επενδύουν στο πρόβλημα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1.      ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2.      ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
3.      ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4.      ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
5.      ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6.      ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
7.      ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
8.      ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
9.      ΚΟΦΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
10.    ΛΙΟΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
11.    ΜΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
12.    ΜΙΣΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
13.    ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
14.    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
15.    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
16.    ΠΑΤΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
17.    ΠΡΑΣΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
18.    ΣΟΥΛΙΑΡΑΣ ΙΩΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
19.    ΣΟΦΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
20.    ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ
21.    ΤΣΩΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
22.    ΧΑΧΑΜΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
23.    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
24.    ΚΑΛΥΒΑΤΣΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου