Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ε.Σ.Α.Σ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                               Αθήνα 1-6-2015
                       
                                                                                                                                                                                                                                 
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
      Στο ΔΣ της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη συνεδρίασή του στις 27.5.2015 η παράταξη μας κατέθεσε μεταξύ άλλων και δύο προτάσεις με στόχο να συζητούν και να ληφθούν αποφάσεις. H   πρώτη  πρόταση μας αφορούσε το προσωπικό που εργάζεται στο σταθμό Αθηνών με την έκδοση εισιτήριων το οποίο εφόσον ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στα καθήκοντα επί των αμαξοστοιχιών να συμπεριληφθεί σε ένα ενιαίο κύκλωμα εργασίας έτσι ώστε να κατανέμεται δίκαια η εργασία λέγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Επί αυτού καταθέσαμε έγγραφα που καταδεικνύουν την μεγάλη ανισοκατανομή στη χορήγηση αδειών και αναπαύσεων που υπάρχει μεταξύ του προσωπικού επί των αμαξοστοιχιών και του προσωπικού έκδοσης εισιτηρίων. Η πρόταση αυτή παρά το ότι απασχολεί αρκετό διάστημα τον κλάδο  όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή αλλά εντέχνως παρακάμφθηκε  χωρίς ούτε καν να συζητηθεί τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τον γραμματέα.
      Στην δεύτερη πρόταση μας  λήφθηκε  ομόφωνη απόφαση για  παρέμβαση στη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον Σταθμό Αθηνών, τα οποία οξύνονται κατά τις απογευματινές ώρες έως την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 600. Πρέπει από τη Διοίκηση να δοθεί άμεση λύση. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει εκτός ορίων . Η λειτουργία του Σταθμού Αθηνών σε όλα τα επίπεδα των Εταιρειών βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, τόσο στον τομέα της έκδοσης τίτλων μεταφοράς, όσο και στον τομέα εξυπηρέτησης επιβατών και στον τομέα της κυκλοφορίας. Οι επικεφαλείς προφανώς αν και γνωρίζουν τα προβλήματα "αγρόν αγοράζουν". Καμιά προσπάθεια οργάνωσης, καμιά παρέμβαση, καμιά λύση και επιπλέον η συμπεριφορά τους απέναντι στους συναδέλφους απαράδεκτη.
      Η ΕΣΑΣ στήριζε και θα εξακολουθεί να στηρίζει τους εργαζόμενους και να προσπαθεί με παρεμβάσεις και προτάσεις να αναδεικνύει τα προβλήματα έτσι ώστε να δίνονται λύσεις.


                                                                         Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου